Sponsrad
3 min lästid

Så skapade industriserviceföretaget tid för viktigare uppgifter

6:e mars 2023, 07:27
Så skapade industriserviceföretaget tid för viktigare uppgifter
Sponsrad
Like 0

InduMate är ett framåtriktat företag som tacklar traditionell industriservice med en modern attityd. I dag är de ett tiotal montörer som bistår den svenska basindustrin med allt från maskinunderhåll till smidesarbeten.

För ett företag som InduMate, som erbjuder ett brett tjänsteutbud och utför arbeten på flera orter, ställs det höga krav på en stabil administration.

– Vi arbetade initialt i ett annat system men upplevde att vi inte kom igång på det sättet vi hade önskat. Detta resulterade i att vi lade onödigt mycket tid på administrationen, säger Henrik Haltorp, vd och projektledare på InduMate och fortsätter:

– Vi testade Blikk kostnadsfritt under två veckor och fick en positiv upplevelse av systemet. Det var enkelt att använda och innehöll de funktioner vi efterfrågade.

Upptäck alla smarta funktioner i Blikk

Blikk erbjuder viktiga funktioner

InduMate använder bland annat funktioner som tidrapportering och projekthantering i Blikk. De skapar även sina faktura- och löneunderlag i systemet.

– Vi är två personer som sitter på kontoret och planerar alla arbeten. När vi får in ett nytt jobb skapar vi ett projekt i Blikk och lägger till de medarbetare som ska utföra arbetet. Våra montörer rapporterar sedan hur mycket tid de har lagt på projekten och redovisar eventuella utlägg, förbrukningsmaterial och resor som ska faktureras vidare till kund eller ersättas på deras lön, berättar Henrik Haltorp.

Henrik och hans kollegor uppskattar också att Blikk har en användarvänlig mobilapp som underlättar vardagen för montörerna ute på fältet.

– Vi har en hel del anställda med begränsad teknikvana, men även dem klarar av att tidrapportera samt redovisa utlägg och resor via mobilen, säger vd:n.

Goda anledningar att digitalisera företagets kvittohantering

Affärsnytta på flera plan

Efter implementeringen av Blikk har InduMate kunnat lägga mer tid på värdeskapande uppgifter.

– Vår administration har minskat avsevärt vilket innebär att vi skapar tid för mer värdeskapande uppgifter. Då fakturaunderlagen kan sammanställas och skickas ut direkt efter att ett projekt är slutfört, minskar dessutom våra betalningstider samtidigt som kassaflödet blir bättre, avslutar Henrik Haltorp.

Läs mer om Blikk och testa gratis här

Om Blikk

Genom att samla flera viktiga funktioner i ett system kan Blikk spara tid, minska administrationen och öka lönsamheten hos ett företag. Systemet håller koll på kunder, försäljning, avtal, projekt, tidrapporter, kvitton och fakturering. Blikk är integrerat med marknadens vanligaste lönesystem och ekonomisystem såsom Fortnox, Visma eEkonomi, Visma Administration och Björn Lundén.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0