Byggindustrin Bostad
1 min lästid

MKB bygger bostäder efter försening

24:e januari 2023, 12:03
MKB bygger bostäder efter försening
Godsfinkan i Södra Nyhamnen, Bildkälla: MKB.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Godsfinkan blir MKBs första hus i Nyhamnen och det blir något utöver det vanliga eftersom huset blir 19 våningar högt. Godsfinkan rymmer 192 hyreslägenheter, många med balkong och en storslagen utsikt över sundet. Det kommer även att finnas sju kommersiella lokaler samt parkering.

Tornstaden ansvarar för totalentreprenaden.

– Det är mycket glädjande att vi äntligen kan komma i gång att bygga. Överklagandeprocessen har tagit tid men nu ser vi fram emot en efterlängtad byggstart direkt efter sommaren, säger Christina Lundby, nyproduktionschef, MKB Fastighets AB.

Ny stadsdel

MKB förvärvade Godsfinkan i november 2019 från Jernhusen och innebär en möjlighet för bolaget att vara en del i arbetet med att utveckla den nya stadsdelen Södra Nyhamnen.

– Att kunna erbjuda Malmöborna hyresrätter i detta centrala, stationsnära läge är både roligt och strategiskt viktigt. MKB bygger i hela Malmö, vår nyproduktion har varit mycket hög de senaste åtta åren, men att bygga i ett så pass centralt läge som vid centralstationen är ovanligt för oss, säger Christina Lundby.

Just nu har bolaget cirka 700 hyreslägenheter i produktion. 2022 färdigställde MKB 478 lägenheter i bland annat Segevång, Limhamn och Katrinelund.

#jernhusen #malmö #mkb #mkb fastighets #tornstaden
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0