Miljö & Utveckling
2 min lästid

Familjebostäder köper mark i Årstaberg

18:e oktober 2022, 13:37
Familjebostäder köper mark i Årstaberg
Den förvärvade marken är markerad i rött. Bildkälla: Familjebostäder.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Köpeskillingen är 165 miljoner kronor.

Familjebostäder äger sedan tidigare tre fastigheter i samma kvarter och en fastighet i intilliggande Årsta. Sammanlagt bildar de sex fastigheterna en sammanhängande nyproduktion längs med Svärdlångsvägen, från torget ned till värmeverket.

– Volymen gör det möjligt för oss och Stockholms stad att utveckla ett område, som i dag upplevs otryggt, till ett nytt, attraktivt bostadsområde där man har nära till naturen och city, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder.

Möjlig byggstart till 2025

Årstaberg ligger i ett område som i Stockholms stads översiktsplan har pekats ut som ett strategiskt stadsutvecklingsområde. Från Årstaberg tar det cirka sju minuter till T-centralen och cykelavståndet till Stockholm city är cirka 25 minuter. Området ligger endast 400 meter från Årstaskogen med fina strövområden och Årstavikens vatten med flera badplatser inom gång- och cykelavstånd.

– Här kommer vi att kunna bygga både bra bostäder och erbjuda lokaler för att utveckla den lokala servicen. Årstaberg kommer med den nya tunnelbanestationen, pendeltåg och tvärbana bli en av Stockholms största bytespunkter, säger Håkan Siggelin, projektutvecklingschef på Familjebostäder.

Projektet planeras för en möjlig byggstart andra kvartalet 2030 med ett förväntat färdigställande i slutet av 2035.

Läs även:

Hon blir nytt bostadsborgarråd:
17:e oktober 2022
Bostad
Hon blir nytt bostadsborgarråd: “Viktigt att vi fortsätter bygga”
Stor intervju med Stockholms nya bostads- och fastighetsborgarråd.
#årstaberg #familjebostäder #kiab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0