Byggindustrin
1 min lästid

Bygger 23-våningshus i Axelsberg

13:e oktober 2022, 10:01
Bygger 23-våningshus i Axelsberg
Tornet i Axelsbergs centrum. Bildkälla: Jägnefält Milton.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Axelsbergs centrum, som även kallas Hägerstens torg, ligger i ett attraktivt närförortsläge men har under lång tid varit i behov av upprustning. Genom den nya detaljplanen ska centrumet utvecklas med cirka 120 nya bostäder, fler verksamhetslokaler och ett upprustat centrumområde. Den nya bebyggelsen innefattar ett nytt landmärke för Axelsberg i byggnaden Tornet.

PE Teknik & Arkitektur bidrar med kompetens inom el- och telesystem samt energieffektiva lösningar för hållbart byggande. Byggherren har i detta projekt även valt att samarbeta med en byggentreprenör från början i form av Reomti.

Ska ge ny identitet

Det nya höghuset får 23 våningar med bostäder samt kommersiella lokaler i de nedre våningsplanen. Utöver Tornet byggs även ett eller ett par nya våningsplan på befintliga byggnader vid centrumet.

– Tornet kommer att ge Axelsbergs centrum en helt ny identitet, vilket innebär att alla vi som jobbar i projektet känner ett särskilt ansvar. På PE har vi spetskompetens inom höga byggnader och stor erfarenhet av liknande projekt. Att bygga på höjden medför alltid speciella utmaningar vad gäller el- och telesystem, säger Johan Lundh, sektionschef och ansvarig för uppdraget på PE.

#axelsberg #lennart ericsson #pe teknik & arkitektur #reomti #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0