Byggindustrin
2 min lästid

Serneke utvecklar ny hockeyarena i Uppsala

7:e oktober 2022, 07:18
Serneke utvecklar ny hockeyarena i Uppsala
Serneke får uppdraget att bygga en idrotts- och eventarena i Uppsala. Bildkälla: Serneke.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

De olika delprojekten avropas i etapper och uppgår till ett totalt uppskattat värde av 680 miljoner kronor.

Uppsalas nya ishall och event- och upplevelsearena planeras vid Gränby sportfält där det i dag redan finns ett flertal hallar, arenor, ett hotell, grönområden och parkeringsplatser. Den nya ishallen, med en fullstor 30 x 60 meter isyta, ska fungera som träningshall avsedd för breddidrott inom konståkning och ishockey.

Den planerade event- och upplevelsearenan ska kunna hantera många olika typer av evenemang, allt från ishockey på SHL-nivå och SM i konståkning till mässa, bankett, konsert eller hästsport. Arenan ska få en publikkapacitet på 5 000 personer vid idrottsevenemang och cirka ytterligare tusen personer vid konserter.

Byggstart tidigast 2023

Arenan ska fungera som den naturliga evenemangsplatsen när Uppsala Konsert och Kongress inte längre räcker till kapacitetsmässigt (över 1 500 åskådare).

– Det känns väldigt roligt att få vara med och bygga för samhällsnytta och folkhälsa tillsammans med Uppsala kommun. Spännande att få vara med och skapa en plats där människor vill samlas för delad glädje och för många olika typer av upplevelser – vilket är precis i linje med vår vision som företag, säger Andreas Hjertzell, arbetschef på Serneke.

Byggnation av ishallen ligger först i tur och kan starta tidigast i januari 2023 följt av arenan cirka ett år senare. Starttider är avhängiga av när Uppsala kommun väljer att avropa delprojekten samt när detaljplan och bygglov är antagna.

Den totala projektsumman uppgår till uppskattningsvis cirka 680 miljoner kronor, där entreprenaden av ishallen utgör cirka 50 miljoner kronor.

#serneke #uppsala
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0