Projekt
1 min lästid

Nu är Karlatornet högst i Norden

23:e september 2022, 07:33
Nu är Karlatornet högst i Norden
Karlatornet. Foto: Kasper Dudzik.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Medan Karlatornet fortsätter att växa på höjden pågår färdigställande av bostäderna längre ner i tornet och om knappt ett år startar inflyttningen.

Tidigare i veckan utfördes gjutningen av 60:e våningen på Karlatornets kärna och tornet har därmed uppnått en höjd på 193 meter. Det betyder att projektet har passerat Turning Torso’s 190 meter och de facto är Nordens högsta byggnad. När den fulla höjden på 246 meter nås, blir Karlatornet också högsta bostadshuset inom EU.

Ägs av Serneke och Selin

Förutom bostäder kommer Karlatornet bland annat att inrymma ett hotell, restaurang och kontor i sina anslutande podiebyggnader. På 69:e våningen i tornet byggs ett utsiktsplan där allmänheten kan ta del av utsikten.

Karlatornet ägs gemensamt av Fastighets AB Balder och Serneke. Under torsdagen besökte Balders VD Erik Selin och Ola Serneke, VD Serneke Invest och initiativtagare till Karlatornets, toppen av Nordens högsta byggarbetsplats.

– Det är fantastiskt att nu kunna passera ännu en milstolpe i projektet! Jag gläds också med alla duktiga människor som bidrar till att förverkliga detta och jag är glad att ha med Balder som samarbetspartner. Vi har samsyn och kompletterar varandra bra vilket är en stor fördel när man arbetar med stora stadsutvecklingsprojekt, säger Ola Serneke.

#balder #fastighets ab balder #karlatornet #serneke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0