Nyheter
2 min lästid

Hemsö bygger ny hall åt Djurgården

19:e september 2022, 09:24
Hemsö bygger ny hall åt Djurgården
Djurgårdens hockeysupportrar kan jubla åt en ny ishall. Foto: Sören Andersson/TT
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Två ishallar med faciliteter för klubbens herr- och damlag, juniorlag och äldre ungdomslag ska uppföras på Tallkrogens före detta bollplan utmed Nynäsvägen, fem minuter från Avicii Arena.

En av hallarna ska ha publikkapacitet för cirka 2 000 åskådare och bli matcharena för klubbens damlag i SDHL. Från säsongen 2025/2026 blir klubbens hemmaarena Avicii Arena i stället för Hovet.

Betyder mycket för Djurgården

Detaljplanearbetet ska starta under hösten och byggnationen planeras starta om tre till fyra år. Parterna kommer under processens gång att verka för en effektiv kostnadsbild.

‒ Äntligen kan vi få anläggningsmässiga förutsättningar för vår verksamhet som är jämförbara med alla klubbar i SHL. Ett nödvändigt beslut för klubbens framtid och elithockeyn i Stockholm. Anläggningen kommer förstås att betyda mycket för våra seniorlag men också för junior- och ungdomsverksamheten som kommer att ianspråkta två tredjedelar av istiden, säger sportchefen i Djurgården hockey, KG Stoppel.

‒ Stockholmsregionen är i stort behov av nya idrottsanläggningar. Genom denna satsning bidrar vi till att fler kan uppleva den gemenskap och de positiva hälsoeffekter som kommer med ett aktivt liv. Förutom att Djurgården hockey får en modern träningsanläggning ökar samtidigt tillgängligheten till istid för hela stadens hockeyungdom, säger Johan Einarsson, projektutvecklare på Hemsö.

#djurgården #djurgården hockey #hemsö #hockeyallsvenskan #sdhl #shl #tallkrogen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0