Projekt
2 min lästid

Smidmek får högt uppdrag i Göteborg

7:e september 2022, 10:15
Smidmek får högt uppdrag i Göteborg
Bildkälla: Peab.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Smidmek har slutit avtal med Peab om att på totalentreprenad projektera, leverera och montera betongelementen till bygget av Brf Celsius i Göteborg. Det centrala läget och de 23 våningarna är utmanande för logistiken och montaget av de tunga elementen.

– Höjden på huset gör att det krävs tjocka väggar längst ner för att klara lasterna. Samtidigt har vi försökt att använda så lite betong som möjligt för att få ned vikten och därmed minska både transportkostnaderna och klimatavtrycket, säger Peter Alriksson, vice vd på Smidmek.

Totalt kommer Smidmek att leverera cirka 5 000 kvm yttervägg, 3 000 kvm innervägg och 8 000 kvm bjälklag. I entreprenaden ingår färdiga fasader med ingjutet tegel.

– Ofta levererar vi produkter som sedan kläs. Men här är det vår fasad som kommer att synas vilket ställer höga krav på montage och finish. Estetiken bidrar till tyngden eftersom vi vill undvika att sätta ihop småelement och få ett stort antal fogar i fasaden. Vi vill ha ett visst utseende och då blir det stora element, säger Peter Alriksson.

Smidmeks montage påbörjas innan årsskiftet och planeras pågå till tidig sommar 2023. Projektet är ett av många bostadsprojekt Smidmek utfört i regionen.

– Vi har erfarenhet av många olika typer projekt och är lösningsorienterade med ett stort fokus på att hitta kostnadseffektiva alternativ av hög kvalitet, säger Peter Alriksson.

Brf Celsius beräknas vara klart för inflyttning kring sommar/höst 2024.

#göteborg #peab #smidmek
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0