Projekt
1 min lästid

Riksbyggen köper i Lund – utvecklar 150 bostäder

6:e september 2022, 08:34
Riksbyggen köper i Lund – utvecklar 150 bostäder
Bildkälla: Lunds kommun.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Framför allt är det unga vuxna, vuxna utan barn och personer mitt i livet som är målgruppen för Riksbyggens planerade satsning.

– På Riksbyggen ser vi ett stort behov av fler bostäder för unga i Lund. Vi är väldigt glada över förvärvet som är en viktig del i Riksbyggens långsiktiga satsning på fler bostäder i Lund, säger Lina Norman, affärsutvecklare på Riksbyggen Sydväst.

Västerbro är ett av de stora utvecklingsområdena i Lund och Riksbyggen äger sedan tidigare fastigheten Gustavshem 2. Riksbyggen planerar totalt för 4-5 bostadsrättsföreningar i området, med kommersiella lokaler i bottenplanet.

– Framför allt är det små, yteffektiva lägenheter som vi planerar för. Här kommer nog många unga att köpa sin första bostad. Det är ett perfekt läge central i Lund som vi tror kommer att locka många unga, säger Lina Norman.

Ska utvecklas fram till 2040

Västerbro är ett av Lunds viktigaste utvecklingsområden fram till 2040 – det slås fast i Lunds kommuns översiktsplan. Här ska byggas upp till 3 900 bostäder som ska varvas med arbetsplatser, butiker, kaféer, parker och kommunal service som skola och förskolor.

Fastigheterna Verkstaden 4 och 10 ligger i den del av området som ingår den 2:a etappen i utvecklingen av Västerbro.

#lund #riksbyggen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0