Projekt
2 min lästid

Grönt ljus för K2A och Genova i Upplands-Bro

2:a september 2022, 12:28
Grönt ljus för K2A och Genova i Upplands-Bro
Bildkälla: Arkitema.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Byggstart planeras ske under fjärde kvartalet 2022.

– Vi ser fram emot att vara med och utveckla Viby till en småskalig blandstad. Det är väldigt positivt för såväl K2A som Upplands-Bro att det nu är klart att det här projektet blir av och att arbetet kan komma i gång på allvar, säger Johan Knaust, vd K2A.

Stadsdelen ligger centralt i tätorten Brunna i Upplands-Bro kommun, i direkt anslutning till befintlig infrastruktur och kollektivtrafik.

Planen omfattar cirka 850 bostäder i varierade bostadstyper och storlekar, grundskola, förskola och centrumfunktioner med handel. Total beräknad uthyrbar yta vid färdigställande beräknas till cirka 60 000 kvadratmeter.

En avsiktsförklaring har tecknats med Raoul Wallenbergskolan om 20-åriga hyresavtal för en F-9-skola med cirka 600 elever samt en förskola med cirka 120 barn.

– Vibyprojektet är ett tydligt exempel på Genovas långsiktiga värdeskapande. Genova har sedan förvärvet 2014 arbetat metodiskt med att skapa förutsättningar för en helt ny stadsdel med olika boendeformer, service, skolor och grönområden. Vi är mycket glada att vi i nära samarbete med kommunen, invånare och verksamheter i området nu har lyckats möjliggöra detta och kan påbörja arbetet. Vi ser fram emot ett hållbart byggande och värdeskapande för alla involverade parter, kommenterar Michael Moschewitz, VD för Genova.

Projektet kommer att utvecklas genom ett samägt bolag, där Genova äger 70 procent och K2A äger 30 procent. Den aktuella fastigheten, Viby 19:3 är cirka 11 hektar stor och ligger norr om E18, vid infarten till Brunna.

#genova #k2a #upplands-bro
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0