Byggindustrin Projekt
1 min lästid

Logistikjätten startar 150 000 kvm – på spekulation

1:a september 2022, 13:36
Logistikjätten startar 150 000 kvm – på spekulation
Bildkälla: Panattoni.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Den globala fastighetsutvecklaren Panattoni gjorde entré på den svenska marknaden i slutet av 2021 genom ett historiskt stort markförvärv på ca 3,1 miljarder kronor.

Redan i höst påbörjas arbetet med att bygga fem moderna lagerbyggnader på fastigheter i Enköping, Strängnäs och Rosersberg. Byggföretaget YLAB är kontrakterade för ca 1,3 miljarder SEK som totalentreprenör och anläggningarna beräknas vara klara för inflyttning runt årsskiftet 2023-2024.

I Enköping har miljö- och byggnadsnämnden beviljat bygglov för den första byggnaden, som kan komma att innebära tre- till fyrahundra arbetstillfällen.

– Att bygga på spekulation är inget nytt eller unikt, men att utveckla 150 000
kvm lageryta på spekulation samtidigt är ovanligt. Idag är det en enorm
efterfrågan på moderna, anpassningsbara och hållbara anläggningar och vi vet att vi, i och med det här projektet, kommer kunna svara upp mot detta behov. Fastigheternas lägen i Mälardalen är logistiskt utmärkta, nära både till konsumenter och bra infrastruktur, säger Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director.

Panattoni är en av världens största aktörer och marknadsledande i Europa på utveckling av logistikfastigheter, med välkända internationella kunder som Amazon, H&M och DHL.

Sedan inträdet på den svenska marknaden i fjol har man utöver huvudkontoret i Göteborg öppnat ytterligare kontor i strategiska lägen.

#lager #logistik #panattoni #projekt #ylab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0