Transport & Logistik Logistikläge
1 min lästid

Serneke bygger åt Castellum i Helsingborg

29:e september 2021, 10:43
Serneke bygger åt Castellum i Helsingborg
Illustration: Serneke
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Serneke har tecknat totalentreprenadavtal i samverkan med Castellum om att uppföra två logistikanläggningar på fastigheten Drevet 1 i Långeberga industriområde i Helsingborg. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Ordervärdet uppgår till cirka 147 miljoner kronor och projektet omfattar två logistikanläggningar med en total yta motsvarande cirka 25 000 kvadratmeter bruttoyta. Byggnaderna ska uppföras med miljöcertifieringen Miljöbyggnad silver.

– Vi ser fram emot att i samverkan med Castellum få bygga toppmoderna logistikanläggningar där stor vikt dessutom läggs på den exteriöra utformningen och den omgivande miljön, säger Karl Wetterlund arbetschef på Serneke.

– Det känns fantastiskt kul att komma igång med ännu ett nytt logistikprojekt i Öresundsregionen. Det finns en stor efterfrågan på moderna och hållbara logistiklokaler, läget på Långeberga och möjligheten att skräddarsy sina lokaler ger våra framtida hyresgäster de bästa förutsättningarna för en effektiv logistikhantering.  Vi ser så fram emot att inom kort välkomna nya kunder till oss i denna anläggning, säger Anna Björklund projektutvecklingschef på Castellum.

Projektet påbörjas omgående och beräknas stå klart under det tredje kvartalet 2022.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0