Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Riksbyggen bygger 48 lägenheter i Piteå

27:e september 2021, 15:28
Riksbyggen bygger 48 lägenheter i Piteå
Bild: Nordmark & Nordmark Arkitekter
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Riksbyggen har tillsammans med NCC och Nordmark & Nordmark Arkitekter vunnit en markanvisning om att bygga 48 bostadsrättslägenheter i centrala Piteå. Byggstarten är planerad att ske inom tre år och ska omvandla ett gammalt parkeringsdäck till en levande stadskärna.

– Det var länge sedan Riksbyggen byggde bostäder i Piteå och satsningen är en del av företagets ambition att bidra med fler och mer hållbara bostäder i norra Sverige, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr, i ett pressmeddelande.

Uppdraget är att omvandla ett gammalt parkeringsdäck som länge gapat tomt till ett attraktivt område mitt i centrala Piteå. Det blir en mix av bostäder, verksamhetslokaler och umgängesytor, där ett torg ska förena det nya området med parkeringshuset Stadsbergets trappavsatser och pulkbacke.

Lägenhetsstorlekarna på de 48 bostadsrätterna kommer att variera från 1-4 rum och kök. Den första inflyttningen beräknas kunna påbörjas cirka 18-24 månader efter byggstart.

– Det är fantastiskt roligt att få vara med och bidra till utvecklingen av Piteås stadskärna. I tävlingsskedet har fokus varit att skapa förutsättningar för en långsiktigt attraktiv och hållbar miljö där människan och livet mellan husen och står i centrum. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla förslaget i samarbete med Piteå kommun, Riksbyggen och NCC, säger Josefina Nordmark, vd, för Nordmark & Nordmark arkitekter.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0