Byggindustrin Projekt
1 min lästid

Nu planeras det nya polishuset i Strömstad

12:e juli 2021, 01:32
Nu planeras det nya polishuset i Strömstad
Foto: Intea Fastigheter
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

I flera år har ett nytt polishus varit på tapeten i Strömstad. I ett pressmeddelande meddelar fastighetsbolaget Intea att man nu är igång med arbetet.

Genom ett projekteringsavtal med Polismyndigheten har Intea nu börjat utreda en byggnation av ett nytt polishus i Strömstad. Produktionen väntas starta under 2023 med inflyttning under sommaren 2025.

Det nya polishuset planeras i den nordöstra delen av staden intill räddningstjänstens lokaler vid Ringvägen. Den uthyrningsbara ytan beräknas uppgå till omkring 3 700 kvm innefattande bl a arbetsytor, reception, arrest, tränings- och omklädningsytor, matsal samt garage för ca 30 fordon.

Idag arbetar ca 45 personer inom polisen i Strömstad, en siffra som väntas växa till drygt 60 när det nya huset står klart. Byggnaden kommer att uppföras med stort fokus på hållbarhet och målsättningen är att den ska miljöcertifieras enligt BREEAM Excellent.

”Ett nytt polishus i Strömstad har varit uppe för diskussion i flera år, och det är säkert tillfredställande för alla att vi nu är igång med arbetet. Polisens behov har som bekant vuxit och det kommer att bli ett stort polishus relativt stadens storlek”, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.
 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0