Projekt
2 min lästid

Finspångs vårdcentrum byggs för en halv miljard

15:e mars 2017, 15:39
Finspångs vårdcentrum byggs för en halv miljard
OBS! Bilden har ingen direkt koppling till artikeln.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Uppdraget att bygga Finspångs nya vårdcentrum går till NCC, tillsammans med Region Östergötland ska de projektera bygget som beräknas vara i drift 2020. Ordervärdet beräknas uppgå till cirka en halv miljard SEK.

– Vi behöver anpassa vår verksamhet för framtidens sjukvård som blir allt mer avancerad och krävande. Den nya byggnaden kommer inte bara ersätta gamla och slitna lokaler utan också möjliggöra en utveckling av Region Östergötland och Finspångs Kommuns vårdverksamhet, säger Stefan Fredriksson, fastighetsutvecklingschef, Region Östergötland.

Den nya byggnaden omfattar cirka 17 000 kvadratmeter fördelat på fem våningar med plats för läkarmottagning, laboratorium, barnavårdcentral, barnmorskemottagning, barn- och ungdomsmottagning, specialistsköterskemottagning, slutenvårdsrehabilitering, utredningsenhet, hemsjukvård och närvårdsavdelning. Byggnaden kommer även att miljöklassas enligt Miljöbyggnad silver.

Bygget genomförs i så kallad partnering, vilket är en strukturerad samverkansform där NCC och Region Östergötland gemensamt tar fram systemhandlingar, projektbudget och detaljprojektering för projektet.

– Det är bra att komma in i så tidigt skede som möjligt i ett projekt av den här typen. Det underlättar för alla parter och gör att vår kompetens och erfarenhet kan användas på bästa sätt. Då kan vår kunskap om framtidens sjukvård när det gäller utformning och funktion tas tillvara på ett bra sätt, säger Henrik Landelius, chef NCC Building Sweden.

Projektet startar omgående med en kort period av projektering och framtagande av budget.

#finspångs kommun #finspångs vårdcentrum #ncc #ncc building #sjukhus #vårdcentrum
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0