Byggindustrin Miljö & Utveckling
2 min lästid

Mattor av fiskenät och pet-flaskor i Scandics nya hotell

24:e maj 2022, 10:42
Mattor av fiskenät och pet-flaskor i Scandics nya hotell
Scandic Oceanhamnen ligger på första parkett med utsikt över Öresund. Pressbild/Skandic
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det 13 våningar höga hotellet står nu helt klar längst ut på piren i Oceanhamnen. Ett hotell som byggts utifrån ett hållbarhetsstänk, med en vision om minimal miljöpåverkan. Hotellet har konstruerats enligt miljöbyggnad guld och har Svanenmärkts.

Material och inredning är i stor grad återvunna eller återvinningsbara – med bordskivor i återvunnet glas och decor i second hand. För Branschaktuellt berättar Oscar Brehmer, Communication Manager på Scandic, att huvudingredienserna i hotellets mattor är pet-flaskor och gamla fiskenät.

Även avlopp och vattensystem är noga uttänkt att vara så miljövänlig som möjligt.

Hotellet har ett så kallat trerörssystem som Scandic själva beskriver som “världsunikt”. Det innebär att matavfall, toalett- bad, dusch och tvättvatten transporteras direkt till stadsdelens nya reningsverk där avfallet används som råvara för att producera biogas och växtnäring.

– Scandic Oceanhamnen är en milstolpe i vår hotellportfölj. För oss är det viktigt att inte bara titta på fastighetens miljöpåverkan och livslängd utan vår ambition är alltid att ha en så liten påverkan som möjligt på vår hotelldrift och arbeta med alla aspekter inom miljö, social och ekonomisk hållbarhet. Genom Scandic Oceanhamnen kan vi nu pröva nya hållbarhetskoncept som förhoppningsvis kan bli standard i kedjan för att framgent ytterligare kunna stärka vår position inom hållbarhet, säger Magnus Ljungberg, hållberhetschef på Scandic Hotels i ett pressmeddelande.

Relaxavdelning och yogarum i nya Scandic Oceanhamnen. Pressbild/Scandic

Fakta om Scandic Oceanhamnen

13 våningar
Hotellyta: ca 7 500 kvm.
Höjd: 55,5 meter
Rum: 184
Arkitekt: Juul Frost Arkitekter
Fastighetsägare: Granitor
Byggår: 2018 – 2022
Entreprenad: Allbygg i Höganäs AB
Miljöcertifiering: Svanenmärkt och Miljöbyggnad Guld

#byggnationer #miljöbyggnad guld #oceanhamnen #scandic #svanenmärkt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0