Byggindustrin Miljö & Utveckling
1 min lästid

Skanska utsedd till "Climate Leader" enligt Financial Times

17:e maj 2022, 12:59
Skanska utsedd till
Foto: Leif R Jansson/TT
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Skanska har blivit utsedd till ”Climate Leader” i Europa. Bakom rankningen står tidningen Financial Times och datainsiktsföretaget Statista som tillsammans granskat utsläppsdata från 4 000 företag samt åtgärder för att minska utsläppen av koldioxid.

Med hänsyn tagen till en rad kriterier kopplade till verifierbara data kvalade endast 10 procent av företagen som undersökts in på listan, framgår det i pressmeddelandet.

– Vi har satt ribban högt. Skanskas klimatmål är att minska våra egna utsläpp med 70 procent mellan 2015 och 2030. Sedan 2015 har vi, tidigare än planerat, lyckats minska våra koldioxidutsläpp med 47 procent. Utnämningen är ännu ett bevis på att vårt långsiktiga arbete med att sänka våra koldioxidutsläpp ger resultat, säger Anders Danielsson, vd, Skanska.

Lena Hök, EVP Sustainability and Innovation på Skanska:

– Vi välkomnar ett ökat fokus på bolags klimatmål och resultat. Det behövs för att öka medvetenheten och sprida kunskap. Sedan hösten 2021 är våra klimatmål validerade av Science based target initiative. Förutom att minska Skanskas egna utsläpp är målet att halvera utsläppen i värdekedjan mellan 2020 och 2030 för våra egenutvecklade projekt. Det är vid produktion av material och energianvändningen av byggnader som de stora utsläppen sker, säger Lena Hök.

#granskning #klimat #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0