Byggmässor
22:a november 20183 min lästid

Save the dates!

22:a november 20183 min lästid
Save the dates!
Kistamässan. Foto: Easyfairs
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Nu närmar det sig – Fastighetsmässan arrangeras på Kistamässan i Stockholm den 6-7 mars, 2019. Sedan följer Köpenhamn 10-11 april 2019, Tammerfors 15-16 maj 2019, Göteborg 4-5 september 2019, Malmö 22-23 januari 2020 samt nyheten Umeå 28-29 augusti 2020.

Självklart får 10-årsjubileet inte glömmas heller.

– I år blir det en höjdpunkt i samband med 10-årsjubileet. Utställningarna kommer att vara i fokus, i samband med två scener med över 50 talare där digitaliseringen och trender toppar ämneslistan, säger Petra Wohner, projektledare Fastighetsmässorna.

Enligt sed anordnas även utdelning av priset Framtidens Fastighet. Priset kommer att delas ut till en Fastighet som har gjort ett avtryck. En Fastighet som ur alla perspektiv har byggts med en stark framtidsvision. Fastigheten är hållbar, energieffektiv, har nytänkande teknik och skapar en användarvänlighet för människorna som vistas i fastigheten.

Vill du nominera en Fastighet? Skicka ditt bidrag till [email protected]

En tredje scen

– Vi kommer även att ha en tredje scen, en utställarscen. Det är nytt för i år. Utställarna får möjlighet att presentera sina nyheter på scen och kan ställa frågor direkt till publiken. Eventet rymmer en mindre skara om 20 personer, det tror jag kommer bli ett trevligt format.

Kopplat till detta har Fastighetsmässan även det nya samarbetet med Rise och Hissförbundet.

– Vi vill skapa en mötesplats där vi kan erbjuda mycket mer än en vanlig mässupplevelse. Vi vill kunna skapa ett mervärde. Det är också delvis därför som vi har valt att samarbeta med Rise, som kommer att sköta en diplomering på mässan. Vilket betyder att utöver utställare och seminarier kan besökare även ta hem en diplomering från en utbildning gjord på plats. Jag tror också, i digitaliseringens tidsålder, att det blir allt viktigare att ombesörja det personliga mötet. Det är värdefullt.

Hissförbundet som ny samarbetspartner kommer alltså att ha ett parallellt spår i en konferensanläggning i samma byggnad. Där ligger fokus på hur man höjer värdet på fastigheten. Sveriges bostadsrättscentrum har också ett specialprogram för dem som är aktiva i en bostadsrättsförening.

Trender i branschen

Fastighetsmässan plockar upp många av trenderna i branschen på mässan. Allt från Smarta Städer, AI, digitalisering och även Cirkulär ekonomi samt hållbarhet och bostadskrisen.

– Cirkulär ekonomi är en av många intressanta punkter och jag tror verkligen att vi måste tänka mer i dem banorna. Fastighetsbranschen och byggbranschen kommer att behöva tillämpa det allt mer, delvis på grund av bostadskrisens skugga. Att bygga billigt, hållbart och långsiktigt blir allt mer relevant.

Här kan du hålla dig uppdaterad om det senaste inför Fastighetsmässan.

 

Kontaktpersoner:

Petra Wohner, Projektledare Fastighetsmässorna, Easyfairs. 0704 – 34 45 36

Oscar Lundberg, vd Branschaktuellt Sverige AB. 070 – 280 61 15

Jessica Nejman, reporter Branschaktuellt. 070 – 648 14 80

Maria Ridelius, Key Accounter Manager Branschaktuellt, [email protected]

 

 

 

Det här inlägget är ett sponsrat inlägg.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0