Kontor
2 min lästid

Jernhusen spikar nytt projekt i Malmö

8:e juni 2015, 14:25
Jernhusen spikar nytt projekt i Malmö
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Jernhusen fortsätter satsningen i Södra Nyhamnen, området vid Malmö Centralstation och investerar drygt 300 miljoner kronor i det nya kontorshuset Foajén. I samma kvarter blir det även plats för nya bostäder.

Efter det uppmärksammade kontorshuset Glasvasen fortsätter Jernhusen utvecklingen av Södra Nyhamnen. Läget är ett av Malmös bästa precis vid Centralstationen. Det nya kvarteret innehåller ett kontorshus – Foajén – samt ett bostadshus med cirka 60 lägenheter. Jernhusen utvecklar och investerar i kontorshuset och byggrätten för bostäder säljs och kommer uppföras av annan part. Byggstart sker så snart bygglov är klart under hösten 2015.

– Jernhusen fortsätter omvandlingen av Södra Nyhamnen till en hållbar och levande stationsnära stadsdel. Här växer det nya Malmös CBD fram och genom närheten till Malmö Centralstation kan fler resa kollektivt mellan jobbet och hemmet. Det är att förtäta intelligent, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef Stadsprojekt på Jernhusen.

Kontorshuset Foajén innehåller cirka 8 500 kvm kontor och drygt 1 000 kvm butiks- och cafélokaler i gatuplanet. De flexibla kontorsplanen kan rymma cirka 800 nya arbetsplatser. Det kommer att bli flera gröna terrasser på taket och några unika kontor med egen takterrass.

– Det finns ett stort intresse av att hyra lokaler nära Malmö Centralstation. Glasvasen är nästan helt uthyrt och vi ser fram emot att gå vidare med Foajén. Läget är unikt för företag som vill se kontoret som en del i sitt varumärke och som vill ha nära till kollektivtrafiken. Vi har redan kontakt med ett stort antal potentiella hyresgäster till Foajén, säger Rolf Larsson, regionchef Stadsprojekt Malmö.

#jernhusen #malmö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0