Fastighet
2 min lästid

Vasakronan med stor uthyrning till SEB

28:e juni 2023, 11:10
Vasakronan med stor uthyrning till SEB
Kaj 16. Illustration: Vasakronan/TMRW/Dorte Mandrup.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Som ägare till fastigheten Läppstiftet, den nyligen uppförda Platinan samt byggrätter om totalt 70 000 kvadratmeter är Vasakronan en stor fastighetsägare i området. Förhyrningen till SEB innebär byggstart för nästa pusselbit, Kaj 16, i utvecklingen av området.

Uthyrningen till SEB omfattar cirka 12 800 kvadratmeter fördelat på totalt åtta våningar och inflyttningen är planerad till sommaren 2027. Med uthyrningen når Kaj 16 en uthyrningsgrad om 43 procent vid byggstart.

– Tillväxten i Göteborgsregionen är stark och vi ser en stor potential i Lilla Bommen. Med uppförandet av Kaj 16 fortsätter vi utveckla området och öppnar upp stadsdelen mot älven. Kaj 16 är ett viktigt bidrag till utvecklingen av Lilla Bommen och Göteborg, säger Johanna Skogestig, VD.

Kaj 16 är belägen på kajkanten, vid Hisingsbrons fäste och med utsikt mot Göta Älv. Fastigheten omfattar cirka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat på 16 våningar och kommer att inrymma kontor, restauranger, caféer och service.

I uppförandet av Kaj 16 finns ett stort fokus på hållbarhetsfrågor och fastigheten blir, efter Magasin X i Uppsala, Vasakronans andra nybyggnadsprojekt med fokus på träbyggnation. 12 av 16 våningar utgörs av trästomme.

– Vi har högt ställda klimatmål i alla våra projekt. Därför behöver vi jobba med både cirkulära processer, återbruk samt återvunna och förnyelsebara material – som trä – i våra projekt. Vi har goda erfarenheter av det arbete som gjordes i Magasin X. De tar vi med oss in i Kaj 16 som är en väsentligt mycket större byggnad, Jan-Erik Hellman, chef investeringar och projekt.

Entreprenadkostnaden för Kaj 16 förväntas uppgå till ca 1,6 mdkr och fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt LEED med målet att nå högsta betyg, Platina.

#göteborg #seb #vasakronan
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0