Byggindustrin Kontor
1 min lästid

Bygger nytt lager med löparbana på taket

31:a mars 2023, 13:07
Bygger nytt lager med löparbana på taket
Illustration över Hatstores nya lager- och kontorsbyggnad i Kalmar. Bild: Pressbild
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Efter sommaren ska Kvarnstaden börja bygga Hatstores nya lokaler i Smedby utanför Kalmar. Totalt ska 16 000 kvadratmeter byggas fördelat på 12 000 kvadratmeter lager, 2 000 kvadratmeters kontor och 2 000 kvadratmeters lounge och sportyta.

– Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och att få möjligheten till att utveckla en sådan här lokal är vi väldigt tacksamma för. Lokalen möter företagets behov för fortsatt expansion men vi har ett minst lika stort fokus på att det ska vara roligt att gå till jobbet och att lokalen blir något mer än bara en arbetsplats, säger Filip Klasson, vd på Hatstore.

Arkitekterna bakom bygget är Kamikaze Arkitekter i Malmö och utöver lager, produktion och kontor kommer lokalen även innehålla en sportyta med padel, gym, sportmatta och hockeyrink för streethockey. På taket byggs en löparbana och i huset byggs en inomhuspool. Det blir även en volleybollplan och fotbollsplan på uteplatsen.

Byggnaden byggs enligt Miljöbyggnad Silver och på taket monteras 2 000 kvadratmeter solceller. Inflyttning planeras till den 1 januari 2025.

#hatstore #kontor #kvarnstaden
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0