Byggindustrin Kontor
2 min lästid

Så blir Hyllies nya kontorshus

6:e januari 2023, 06:00
Så blir Hyllies nya kontorshus
Snart kan hyresgästerna börja flytta in i kontorshuset The Corner. Illustration: Wingårdhs
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

På hörnet av Hyllie Allé och Hyllie Boulevard färdigställs kontorshuset The Corner som Peab Fastighetsutveckling står bakom. Med sina tre takterrasser, spiraltrappa i entrén och sin gröna innergård är ambitionen att skapa ett kontorshus utöver det vanliga. Om några månader flyttar de första hyresgästerna in.

3 juni 2021 togs första spadtaget för The Corner, Skånes nya kontorshus i Hyllie. Sedan dess har bygget växt fram bit för bit och idag står huset rest på platsen.

– Nu börjar det verkligen ta form. Fokus ligger nu främst på insidan och arbetet med hyresgästanpassningar. Det är alltid en härlig känsla att få bjuda in hyresgästerna till att tjuvkika på sina nya lokaler när de äntligen blir verkliga, berättar Charlotte Löwenhjelm, affärschef på Peab.

I det nya kontorshuset på 7 000 kvadratmeter ska flera olika hyresgäster flytta in, bland annat co-workingaktören Genetor och Parkering Malmö. Likaså flyttar gymmet SATS in på bottenplan och ännu finns några lokaler kvar för uthyrning – både stora som små.

Nära till allt

När Charlotte Löwenhjelm beskriver The Corner pratar hon om ett maffigt kontorshus där stora fönster ger en häftig effekt.

– Till att börja med så byggs huset på ett unikt läge med närhet till både kollektivtrafik, Hyllies huvudgata och den nya stadsdelsparken. Man får även tillgång till parkering i husets egna garage. Samtidigt har huset en arkitektur som sticker ut med en böljande blå fasad, Ekebergsmarmor som välkomnar i entréplan tillsammans med en pampig spiraltrappa och stora välvda panoramafönster i hörnet. Sen får vi ju inte glömma takterrasserna och kontorets egen lilla grönskande trädgård.

I mars 2023 väntas de första hyresgästerna flytta in och efter slutbesiktningen kommer resterande hyresgästanpassningar färdigställas.

Artikeln publicerades ursprungligen i magasinet Branschaktuellt #6 2022.

#hyllie #malmö #peab #wingårdhs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0