Fastighet
2 min lästid

Fastighet vid Stureplan byter ägare

28:e november 2022, 08:44
Fastighet vid Stureplan byter ägare
Vildmannen 11. Bildkälla: Newsec.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Säljaren är Glommen & Lindberg där bland annat Rutger Arnhult, Jan-Åke Glommen och Fredrik Lindberg finns som delägare och som under de senaste åren har drivit projektet att totalrenovera och grundförstärka byggnaden, samt utökat fastighetens uthyrbara area genom en tillbyggnad av tre plan.

Prislappen är 570 miljoner och kvadratmeterpriset det rekordhöga 210 000 kronor, vilket Affärsvärlden var första att rapportera.

Man har även ökat den uthyrbara arean på de befintliga våningsplanen.

–  Vi lämnar stolt över den här innerstadsjuvelen till en långsiktig ägare som kommer att fortsätta förvalta det hus vi varsamt och noggrant renoverat och utvecklat till en modern kontorsfastighet i CBD”, Jan-Åke Glommen, delägare och styrelseordförande, Glommen & Lindberg.

Fullt uthyrd

Köparen är Harmerica Properties som ägs av Caspar Callerström och Harry Klagsbrun. Projektet kommer att slutföras under första kvartalet 2023 och fastighetens uthyrbara area kommer då uppgå till cirka 2 700 kvm. Fastigheten är fullt uthyrd till Svalner på långt avtal.

Newsec var säljarens rådgivare i affären.

– Vi är stolta över förtroendet från säljaren att agera rådgivare vid försäljningen av denna unika kontorsfastighet i Stockholms absolut bästa läge. Trots rådande marknadsläge har intresset varit mycket stort och vi upplever fortsatt stark efterfrågan på kontor i attraktiva lägen”, Dan Sandstedt, Head of Capital Markets East, Newsec.

#glommen & lindberg #harmerica properties #rutger arnhult #stockholm #stureplan
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0