Arkitektur
1 min lästid

Studio Stockholm ritar kontoren i nya Sturekvarteret

7:e november 2022, 13:19
Studio Stockholm ritar kontoren i nya Sturekvarteret
Visionsbild för Sturekvarteret. Bildkälla: Studio Stockholm.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Under våren antogs detaljplanen för Stureprojektet och med detta accelererade också arbetet i kvarteret. Som ett led i detta har Studio Stockholm tilldelats uppdraget att utveckla kontorsytan i fastigheterna belägna på Birger Jarlsgatan 18 (Marmorhallarna), Stureplan 4 och Grev Turegatan 3–5 (Ostermans), ovanpå Sturegallerian.

– Platsens historia, läge och varumärke gör detta till ett unikt projekt, både lokalt och nationellt. Vår ambition är därför att med fokus på kvalitet och långsiktighet skapa en helt ny referenspunkt på den svenska kontorsmarknaden, säger Alessandro Cardinale, partner på Studio Stockholm.

Bygger nytt och bygger om

Uppdraget omfattar strategi och konceptutveckling för de totalt cirka 21 000 kvm kontor fördelade på ca 16 000 kvm nyproduktion och cirka 5 000 kvm ombyggnation som ska stå färdiga under 2026.

– För Stureprojektet har vi valt samarbetspartners som vi vet är bäst på marknaden. Studio Stockholm är i erkänd framkant när det kommer till konceptutveckling, kontorsutveckling och komplexa transformationsprojekt och vi känner oss därför trygga med att de kommer skapa en unik kontorsprodukt för Sturekvarteret, säger Carl Johansson, ansvarig för kontorsutveckling och uthyrning på TAM, som leder utvecklingsarbetet åt fastighetsägaren ADIA, Abu Dhabi Investment Authority.

#adia #studio stockholm arkitektur #sturekvarteret #stureplan #tam group
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0