Kontor
2 min lästid

Bjerking får uppdrag av AL i Uppsala

10:e oktober 2022, 11:51
Bjerking får uppdrag av AL i Uppsala
Kvarteret Ångqvarn och Skeppskajen i Uppsala. Bildkälla: Atrium Ljungberg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg ska bygga om kvarteret Ångqvarn i Uppsala. Målet är att utveckla kvarteret till en unik mötesplats nära Stadsträdgården och Fyrisån. En historisk mittpunkt vid framtida Skeppskajen, som binder samman innerstaden med bostäder och kontor och kommersiella lokaler.

Inför ombyggnationen har teknikkonsulten Bjerking fått i uppdrag att ansvara för projektering när det gäller VVS och Styr, El och Tele, Akustik, Tillgänglighet samt Geoteknik.

Bjerking, med rötterna i staden, arbetar med liknande projekt på andra ställen i Uppsala och Stockholm. Bland annat arbetar de med Västberga Entré, ett fastighetsutvecklingsprojekt i Västberga som innebär att behålla en byggnadskropp samt bygga tre nya.

Har fler uppdrag i staden

Bjerking är också med och projekterar den nya Filmstaden i Uppsala. Ett fastighetsutvecklingsprojekt där man behåller två garageplan samt del av markplan. Ovan garaget byggs sedan kommersiella lokaler i markplan samt den helt nya Filmstaden med 13 salonger.

– Projekt kvarteret Ångqvarn inleddes hösten 2021, berättar Robert Norström, enhetschef VVS och Styr på Bjerking och uppdragsansvarig gällande VVS och Styr i projektet tillsammans med Joel Eriksson.

– Arbetet med programhandling har pågått sedan dess och avslutades under sommaren 2022. I augusti inledde vi arbetet med systemhandling. När det är färdigt går vi in i skedet med bygghandling för att därefter sätta i gång med själva ombyggnationen. Enligt den preliminära tidplanen beräknas inflyttning ske under Q4 2025.

Läs även:

Ikano Bostad och Besqab utvecklar Skeppskajen
13:e april 2018
Bostad
Ikano Bostad och Besqab utvecklar Skeppskajen
Så många nya bostäder planeras.
#atrium ljungberg #bjerking #uppsala
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0