Kontor
1 min lästid

Geely expanderar - bygger nytt på Lindholmen

22:a april 2022, 14:13
Geely expanderar - bygger nytt på Lindholmen
Geely vill bygga en ny kontorsbyggnaden vid sitt campus på Lindholmen. Bild: Arkitektbyrån Design
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Nu vill Geely utveckla sitt företagscampus på Lindholmen. Det nya kontorshuset, med projektbeteckning B46, ska enligt plan stå klart för inflyttning sommaren 2024. Entreprenör för projektet är BRA Bygg, och satsningen väntas sysselsätta 300 personer under två och ett halvt år. Budgeten för projektet beräknas till omkring 720 miljoner kr.

Campuset – Uni3 by Geely, huserar idag ett flertal olika bolag på området, exempelvis det nya bilmärket Lynk & Co och teknikutvecklare som Combine, Toyota Material handling, Cevt och Sinix. Även coworking och servicebolag som United Spaces och Compass Group finns på plats och skapar en miljö som Uni3 kallar ”A home for innovators”. För bolag med mycket resenärer finns också ett nytt hotell på campuset.

– De befintliga fem byggnaderna inom campuset har i princip fyllts av olika partners och hyresgäster redan innan det stått helt färdigt. Därför ser vi nu en stor möjlighet att utnyttja den sjätte byggrätten vi har till att bygga ett hus med än mer fokus på komplementära företag som vill vara med och bygga visionen om ett hem för innovatörer, säger Gang Wei, vd för GIC Management AB som driver Uni3.

#bra bygg #uni3 by geely
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0