Byggindustrin Kontor
2 min lästid

Nästa steg för NCC:s kontorsprojekt i Järva Krog

16:e september 2021, 08:19
Nästa steg för NCC:s kontorsprojekt  i Järva Krog
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Nu inleder NCC fastighetsutvecklingsprojektet Nova som omfattar cirka 13 000 kvadratmeter kontor, service och handel i Järva Krog, Stockholm. Därmed inleds nästa steg i utvecklingen av kvartersstaden, där NCC sedan tidigare har färdigställt det första kvarteret av tre i området.

– Nu fortsätter vi utvecklingen av kvartersstaden Järva Krog som är en trygg och grönskande stadsdel med goda kommunikationsmöjligheter. Här har NCC tidigare utvecklat kontorsprojekten K12 och K11, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Projektet Nova har en bruttoareayta på cirka 13 000 kvadratmeter varav uthyrningsbar yta uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter. Fastigheten kommer att få en L-form och bestå av två flyglar, med nio respektive tio våningar. 

Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt BREEAM nivå Excellent.

– I Nova skapar vi en innovativ och inspirerande arbetsmiljö där människor och mötet står i centrum och där hållbarhet och välmående är självklara ingredienser. Vi vet att detta är högt efterfrågade delar som våra hyresgäster ser ett stort behov av att komma tillbaka till efter en lång period av hemmaarbete, säger Joachim Holmberg.

NCC sålde projektet K12 2019 och K11 2021, samt samarbetat med Aros Bostad i bostadsprojektet Link som ligger i området. Hyresgäster i det första kvarteret är bland andra PUMA, Hewlett Packard Enterprise, Trafikverket, 3M, Philips och NCC.

Byggnationen startar under hösten och projektet beräknas vara färdigt under andra halvåret 2023.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0