Karriär
27:e juni 20222 min lästid

Sparkad vd får nytt toppjobb

27:e juni 20222 min lästid
Sparkad vd får nytt toppjobb
Dan Sandén. Simon Rehnström/SvD/TT
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det var i maj år 2019 Skövdebostäders vd Dan Sandén fick lämna sin tjänst på dagen, efter 20 år på posten. Enligt bolagets styrelse var orsaken ”bristande samsyn kring bolagets framtida roll”. Beslutet att sparka Sandén möttes av kritik samtidigt som vd:ns avtal plus förmåner kom att skapa diskussion och ilska inom bland annat hyresgästföreningen.

Sedan dess har Sandén jobbat som teknisk chef för Förvaltnings AB Framtiden, en tjänst som han haft sedan juni 2020 – men nu har han fått ett nytt toppjobb. Dan Sandén blir vd för Framtiden Byggutveckling AB, ett av dotterbolagen i Framtidenkoncernen.

– Jag känner mig hedrad och stolt att få bidra till den viktiga uppgiften att med hög produktionstakt bygga nya bostäder med rimlig hyra, vilka samtidigt bidrar till både social och ekologisk hållbarhet i Göteborg. Med kraftigt ökande byggkostnader är det en stor utmaning att bygga till priser som kan efterfrågas, inte minst i Göteborgs utsatta områden. Samtidigt måste vi bygga med minskad klimatpåverkan och ska genom god stadsutveckling bidra till att inget område i Göteborg ska finnas på polisens lista över särskilt utsatta, säger Dan Sandén.

– Med Dan får vi en erfaren ledare med mycket god kännedom om branschen och dess utmaningar. Att Dan redan i dag arbetar inom Framtidenkoncernen gör att vi dessutom får en chef som snabbt kan komma in i rollen både på Framtiden Byggutveckling och som en del i vår koncern, säger Terje Johansson, styrelseordförande för Framtiden Byggutveckling.

Dan tillträder tjänsten under hösten 2022.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0