Karriär
20:e juni 20222 min lästid

Skanskachef går till Wästbygg

20:e juni 20222 min lästid
Skanskachef går till Wästbygg
John Nyberg rekryteras som hållbarhetschef till Wästbygg Gruppen
Redaktionen Redaktionen
Like 0

John kommer närmast från Skanska där han har varit anställd sedan 2011, de senaste fem åren som gruppchef på hållbarhetsavdelning för väg och anläggning. John har bland annat ansvarat för strategiska frågor som hållbarhetsstyrning samt utveckling av processer och arbetssätt. Innan Skanska arbetade John som miljöhandläggare på Länsstyrelsen och han har en examen från miljövetarprogrammet vid Göteborgs universitet.

– Hållbarhet genomsyrar alla delar av Wästbygg Gruppens verksamhet. Ett av målen vi arbetar fokuserat med, är att vi ska vara fossilfria 2030 inom el, värme, transporter och avfall. Det känns väldigt bra när vi nu har anställt John, att tillsammans med resten av våra medarbetare, jobba vidare mot det målet för att skapa hållbara affärer. Jag är övertygad om att John med sin erfarenhet och sitt ledarskap kommer hjälpa oss att göra ytterligare satsningar inom ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet, säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef.

– Det var med stor glädje jag tackade ja till tjänsten som hållbarhetschef på Wästbygg Gruppen. Min uppfattning är att koncernen tar hållbarhetsfrågan på allvar, vilket bland annat visade sig när man som ett av de första bolagen på den svenska börsen blev godkända för Nasdaqs gröna märkning – Nasdaq Green Equity Designation. Att gå från ord till handling har aldrig varit viktigare om vi ska minska vår gemensamma klimatpåverkan och det ser jag fram emot att göra tillsammans med kollegorna på Wästbygg Gruppen, säger John Nyberg.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0