Byggindustrin Karriär
2 min lästid

Två nyrekryteringar till SGBC

19:e april 2022, 13:34
Två nyrekryteringar till SGBC
Till vänster: Anneli Alersjö. Till höger: Cecilia Houtkamp
Redaktionen Redaktionen
Like 0

– Omställningstakten hos våra medlemmar är kritisk för Sveriges hållbarhetsarbete och därför är det extra roligt att välkomna Anneli och Cecilia till SGBC. Jag är övertygad om att deras respektive kompetenser och erfarenhet kommer att vara mycket värdefulla för oss och våra medlemmar, säger Lotta Werner Flyborg, vd SGBC, i ett pressmeddelande om rekryteringarna.

Anneli Alersjö ska leda SGBC:s arbete med hantering och utveckling av medlemsorganisationens certifieringssystem. Med lång erfarenhet av miljöstandardisering och arbete på ledningsnivå hos andra medlemsorganisationer, kommer hon närmast från Svenska Standardiseringsinstitutet (SIS).

Under sina nio år hos SIS var Alersjö bland annat projektledare för internationella projekt såsom ISO 14001 Miljöledningssystem och ISO 50001 Energiledningssystem, samt drivande i uppstarten av internationell standardisering för hållbara städer. Hon har även varit vd för SIS dotterbolag Terminologicentrum.

– Det ska bli roligt att kombinera min kompetens inom certifieringssystem och miljö i en högaktuell organisation som bidrar till arbetet att nå de svenska hållbarhetsmålen, säger Anneli Alersjö.

Cecilia Houtkamp ska ansvara för utvecklingen av SGBC:s kurser och utbildningar. Hon har erfarenhet av utbildning och pedagogik inom såväl privat som offentlig sektor. Houtkamp har bland annat arbetat med barn i behov av särskilt stöd och med utbildningsutveckling. Innan hon började på SGBC var hon nordisk produktägare för E-learning hos Ramboll där hon arbetade med utveckling av företagets digitala utbildning.

– Jag ser fram emot att få ta ett helhetsgrepp om utvecklingen av både lärarledd- och digital utbildning hos SGBC. För mig är det viktigt att skapa möjligheter till lärande som är inspirerande och ger förståelse, oavsett personens förutsättningar och kunskapsnivå inom hållbarhet, säger Cecilia Houtkamp.

Alersjö och Houtkamp anställdes under andra halvan av 2021.

#anneli alersjö #cecilia houtkamp #rekrytering #sgbc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0