Karriär
2 min lästid

Byggelement expanderar – anställer ny produktionsledare

16:e november 2021, 08:45
Byggelement expanderar – anställer ny produktionsledare
Johanna Carlsson är ny produktionsledare på Byggelement.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Företaget, som levererar prefabricerade betongelement, befinner sig i ett expansivt skede och förstärker organisationen med ytterligare en produktionsledare i Ucklum utanför Stenungsund.

– Det ska bli spännande att helt byta bransch, säger Johanna Carlsson, som i elva år haft arbetsledande roller vid livsmedelstillverkaren Dafgårds.

Byggelement är inne i en intensiv fas då ECO-Prefab ska framställas i samtliga produktionshallar. Satsningen på ECO-Prefab, som minskar koldioxidutsläppet med upp till 35 procent, är ett led i ambitionen att ta nästa steg mot en hållbar klimatomställning. Nyligen har 15 nyanställningar genomförts för att säkerställa omställningen då en högre andel slagg blandas in som bindemedel i betongen.

Johanna Carlsson är utbildad i personal, organisation och ledarskap vid Högskolan i Skövde. Vid Byggelement kommer hon att fokusera på HR-frågor och samarbeta nära övriga arbetsledare kring områden som kvalitet och beläggning.

– Vi får gemensamt forma ett bra upplägg av produktionsledningen, säger Johanna Carlsson, som nu får personalansvar för ett 30-tal anställda och byter från en utpräglat kvinnlig industri till en mansdominerad bransch.

– Det ska bli intressant, men min filosofi är att alltid vara tydlig, ge raka besked och lyssna på människor. Sträng men rättvis, kan man nog säga.

Krister Olausson, platschef i Ucklum, är mycket nöjd med rekryteringen av ytterligare en produktionsledare.

– Att ha Johanna Carlsson på plats innebär en viktig förstärkning av hela vårt lag, säger han. Hon har bred erfarenhet av personal- och ledningsfrågor och kommer att kunna bidra till att Byggelement når sin fulla potential.

#anläggningsindustri #byggelementt #entreprenad #maskiner #peab #peab industri #rekrytering
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0