Byggindustrin Handel
1 min lästid

Nu blir Mörby Centrum till Danderyd

14:e januari 2023, 06:00
Nu blir Mörby Centrum till Danderyd
Mörby Centrum får både ny fasad, ny interiör, nytt namn och en tillbyggnad. Illustration: Wester + Elsner Arkitekter /TMRW.
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

När Mörby Centrum renoveras får köpcentret både ny fasad, ny interiör, nya utemiljöer och ett nytt namn. Byggherre är Skandia Fastigheter och för den pågående etappen, som omfattar cirka 20 000 kvadratmeters butik- och kontorslokaler, är TL Bygg generalentreprenör.

– Just nu vi färdigställer vi ROT-renoveringen av gamla 60-talsdelen. Här har vi bytt ut alla installationer och öppnat upp nya ytor för detaljhandel och fler butiker. Nu drar vi i gång med 70-talsdelen som kommer drivas fram till 2024 ungefär, berättar Håkan Larsson, centrumchef på Mörby Centrum.

Har ni stött på några utmaningar?

– En stor utmaning, både för verksamheterna och för projektet, har varit att vi flyttar varulastningen och river den gamla. Det innebär mycket betongarbeten inne i fastigheten som resulterar i störningar. Det är en väldigt tuff renovering men vartefter vi kan checka av saker så ser man ljuset i tunneln. Dessutom har butikerna gått oförskämt bra trots renoveringarna.

2023 ska ytterligare en etapp startas där köpcentret byggs ut med cirka 4 000 kvadratmeter. Här skapas både nya butikslokaler och kontor. Utbyggnaden väntas färdigställas under 2025 och det är också då som köpcentret väntas få sitt nya namn – Danderyds Centrum.

#danderyd #mörby centrum #skandia fastigheter #tl bygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0