Byggindustrin Företag & Affärer
1 min lästid

Wästbygg säljer bolag för 945 miljoner kronor

26:e april 2022, 14:54
Wästbygg säljer bolag för 945 miljoner kronor
Bildkälla: Wästbygg.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

I Sneden ingår det markområde på 133 000 kvm utanför Enköping som Logistic Contractor förvärvade under våren 2021. Sneden har även tecknat ett entreprenadavtal med Logistic Contractor om uppförandet av en logistikfastighet på cirka 80 000 kvadratmeter på tomten. Entreprenadvärdet uppgår till cirka 605 miljoner kronor och ingår i köpeskillingen.

Logistikanläggningen byggstartas under sommaren och den beräknas vara färdigställd under hösten 2023. Genesta tillträder Sneden efter godkänd slutbesiktning av byggnaden.

– När vi förvärvade marken i Enköping förra året såg vi olika scenarier framför oss vad gäller användandet. Den affär som vi nu har landat i med Genesta är ett mycket bra alternativ, som stärker vår entreprenadverksamhet både i år och under 2023. Vi är nöjda, och ser fram emot att driva det här projektet tillsammans med Genesta, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor.

– Vi är väldigt glada över förvärvet och ser fram emot att fortsätta det smidiga samarbetet med Logistic Contractor i den här och andra affärer. Nu ser vi fram emot att erbjuda denna moderna och hållbara fastighet till framgångsrika och växande hyresgäster som bara vill ha det bästa, säger David Neil, vd på Genesta.

#logistic contractor #sneden #wästbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0