Industri Företag & Affärer
2 min lästid

Storskogen förvärvar expert på sprängteknik

1:a mars 2022, 10:25
Storskogen förvärvar expert på sprängteknik
Pressbild: Nitro Consult/Storskogen
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Nitro Consult är en marknadsledande leverantör och utvecklare av konsulttjänster för sprängteknik, miljöövervakning samt stödprogramvara i Sverige. Bolaget rapporterade en omsättning på cirka 143 miljoner kronor under de brutna räkenskapsåret 2020/2021 med cirka 27 miljoner kronor i EBIT.

Nitro Consult är ett av Europas största och mest heltäckande sprängtekniska konsultföretag och tillhörande tjänsteleverantör. Bolaget härstammar från Nitro Nobel och har i dagsläget ett 70-tal anställda som täcker alla aspekter av sprängning inom anläggning, gruvdrift och rivning. Bolaget har nio kontor runt om i Sverige med huvudkontor i Stockholm.

”Nitro Consults framgång och stolta historia bygger på medarbetarnas förmåga att leverera kundnytta och skapa goda kundrelationer över tid. Att Storskogen nu väljer att gå in som ny långsiktig ägare blir en milstolpe som ger oss bra förutsättningar att vidareutveckla vårt erbjudande ytterligare”, säger Olov Netz, vd Nitro Consult Sverige.

Nitro Consult kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom vertikalen Konstruktion, som Thomas Pilo ansvarar för.

”Vi är mycket glada över att kunna välkomna en sådan marknadsledare med anrik historia, kompetens och lång erfarenhet som Nitro Consult har. Bolaget är välrenommerat och har en ledande expertis inom bland annat vibrationsmätning och vi ser stora möjligheter att samverka på marknaden med våra andra storskogenbolag inom sprängning, rivning, pålning, spontning och schaktning”, säger Thomas Pilo, Investment Director Storskogen.

#förvärv #konsultbolag #nitro consult #orica sweden #storskogen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0