Företag & Affärer
1 min lästid

Nordisk Bergteknik gör storförvärv i Kungshamn

30:e november 2021, 14:14
Nordisk Bergteknik gör storförvärv i Kungshamn
Pressbild: Andreas Christoffersson, Vd Nordisk Bergteknik.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Nordisk Bergteknik har köpt samtliga aktier i BGS Svensson – en aktör inom grundläggning med säte i Kungshamn. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som specialister inom allmänna grundläggningsarbeten samt grundförstärkning med inriktning på befintliga fastigheter arbetar BGS Svensson över hela Sverige och delar av Norge. Bolaget har en god lönsamhet och förväntas omsätta 90–100 miljoner kronor under 2021.

– Nordisk Bergteknik är en aktiv aktör inom den pågående konsolideringen av branschen, och vi är väldigt positiva till möjligheten att förvärva BGS Svensson. Det är ett väl ansett bolag med en lång erfarenhet av grundläggning som delar våra ambitioner kring leveranssäkerhet och kvalitet. Förvärvet kompletterar vårt erbjudande och stärker oss ytterligare inom segmentet Grund Sverige. Att vi dessutom ytterligare stärker vår geografiska närvaro i Västra Götaland genom förvärvet, ser vi som strategiskt viktigt då denna marknad befinner sig i en rejäl expansionsfas, säger Andreas Christoffersson, Vd Nordisk Bergteknik.

Köpeskillingen uppgår till maximalt 88,2 miljoner och BGS Svensson kommer att konsolideras från 30 november 2021.

#bgs svensson #grundläggning #nordisk bergteknik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0