Företag & Affärer
2 min lästid

AFRY köper norska Vivento

22:a november 2021, 09:10
AFRY köper norska Vivento
Rune Hjortdahl och Jon Hølland. Bild: AFRY.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Med 50 medarbetare och ledande expertis inom IT-projektledning samt affärsarkitektur har Vivento en stark ställning inom digital rådgivning i Norge. Företagets kunder består av stora offentliga bolag, främst inom hälso- och sjukvård samt försvaret.

AFRY har samlat digital expertis och teknologier i den nya divisionen AFRY X där Vivento kommer att ingå och utgöra ett viktigt tillskott för vidareutveckling av bolagets ambitioner på den norska marknaden.

– Tillsammans med Vivento stärker vi vår digitala kompetens och ökar vår kapacitet i att leda stora digitala transformationer, både inom den offentliga och privata sektorn i Norge, säger Per Kristian Egseth, Head of AFRY X.

AFRYx
Per Kristian Egseth, AFRY X. Fotograf: Daniel Ohlsson.

Förvärvet fördubblar AFRYs digitala kapacitet i Norge.

– Genom sammanslagningen med AFRY, blir vi en betydande aktör med stark professionell kompetens som både våra kunder och medarbetare kommer att dra nytta av. Vi kompletterar varandra och är väl rustade att ta en ledande digital position i Norge, säger Rune Hjortdahl, VD på Vivento.

Vivento AS, med kontor i Lysaker utanför Oslo, har en årlig omsättning på cirka 90 miljoner kronor och kommer att konsolideras i AFRY den 1 december 2021.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0