Fastighet reportage
3 min lästid

Saltstänk i håret och storslagna vyer – så blir Kalmars nya kvarter

12:e april 2022, 14:01
Saltstänk i håret och storslagna vyer – så blir Kalmars nya kvarter
Längst ut på Varvsholmen i Kalmar byggs ett nytt kvarter. Bild: CA Fastigheter
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

I det nya kvarteret Tampen på ön Varvsholmen byggs 98 bostadsrätter fördelade på husen Brf Fyren, Brf Kompassen och Brf Bojen. De nya flerbostadshusen byggs längst ut på ön vilket innebär att havet blir kvarterets närmsta granne, och från husens generösa balkonger kommer alla köpare få havsutsikt.

– Det här är verkligen en unik plats med fantastiska vyer, och eftersom vi bygger längst ut på ön är det som att bygga en fyr i vattnet. Därav har första huset i kvarteret fått namnet Fyren. I det nya kvarteret kommer köparna få utblickar som sträcker sig från Långe Jan på södra Öland upp till Borgholm i norr, samt över Ölandsbron, Kalmar och Kalmarsund och eftersom husen byggs så nära havet blir det nästan som att husen möts av saltstänk, säger Susanne Nilsson, byggprojektledare på CA Fastigheter.

I Brf Fyren som Susanne Nilsson talar om blir det 48 lägenheter som utgörs av tvåor till fyror om 48-196 kvadratmeter, och här får vissa lägenheter stora terrasser. Likaså får även de minsta tvåorna balkonger som beskrivs som stora rum. Fasaden på byggnaden blir en gråvit terrazzofasad och de långa balkongerna går i sundets ljusaste färger. Det här huset blir 36 meter högt och fördelas på elva våningar.

Bildtext: Brf Fyren, ett av de tre husen i kvarteret Tampen, får en gråvit terrazzofasad och långa balkonger i sundets ljusaste färger. Bild: CA Fastigheter
Bildtext: Brf Fyren, ett av de tre husen i kvarteret Tampen, får en gråvit terrazzofasad och långa balkonger i sundets ljusaste färger. Bild: CA Fastigheter

I kvarterets andra etapp byggs Brf Kompassen som blir ett 24 meters högt 7-våningshus. Här kommer 18 lägenheter i storlekarna 61-130 kvadratmeter att byggas. Utvändigt får huset en ljus fasad med bronserade balkongräcken och invändigt har stort fokus lagts på att binda samman ute och inne – bland annat genom skjutdörrar ut till balkongerna som gör att vardagsrummet kan förlängas.

Det tredje och sista huset – Brf Bojen, byggs till tio våningar i ett 36 meter högt hus och invändigt får huset 32 lägenheter. Här blir lägenheterna 48-196 kvadratmeter stora och precis som sina syskon i Tampen får Brf Bojen storslagna vyer och stora balkonger. Utseendet på huset utgörs även av sin ljust varma fasad, och högst upp på huset kommer två takvåningar byggas.

– I det första huset, Brf Fyren, har alla lägenheter varit slutsålda sen länge och här kommer köparna kunna flytta in nu i maj. Likaså finns bara ett fåtal lägenheter kvar till försäljning i Kompassen och Bojen och det är vi såklart väldigt nöjda med, säger Susanne Nilsson.

För Kompassen har stommen rests och här pågår invändiga arbeten. Någon gång under slutet av 2022 kommer köparna kunna ta del av sina nya hem i huset. I hus tre, Bojen, ska köparna kunna flytta in under fjärde kvartalet 2023.

#ca fastigheter #kalmar #og ohlsson #varvsholmen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0