Bostad
1 min lästid

HSB vill utöka ROT-avdraget

17:e april 2012, 15:42
HSB vill utöka ROT-avdraget
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

I en debattartikel i Dagens Industri den 16 april föreslår Miljöpartiet och Riksbyggen att ROT-avdrag bör införas i alla boendeformer. Man undrar varför de som bor i lägenhet ska betala nästan dubbelt så mycket som en villaägare för samma typ av renoveringar och varför ROT-avdraget inte kopplas till krav på energismarta investeringar.


 – Det här är ett bra förslag. Det borde vara en självklarhet att möjligheterna att få ROT-avdrag eller motsvarande bidrag ska vara lika för alla boendeformer, säger HSBs förbundsordförande Anders Lago HSB. Han efterlyser nu besked från alla övriga riksdagspartier om vad de anser när det gäller att bostadsrätter och hyresrätter också måste få likvärdiga möjligheter att få ROT-avdrag.

 – Det är svårt att förstå att detta inte har genomförts tidigare. I alla partier säger man att man vill ha likvärdiga villkor mellan upplåtelseformer och samtidigt genomförs en ROT-reform som  enbart gäller för delar av bostadsmarknaden. Det är förstås fel och måste rättas till, säger Anders Lago

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0