Bostad
3 min lästid

"Med havet som granne"

11:e april 2012, 15:40
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Valdemarsviks kommun satsar, tillsammans med flera lokala aktörer i näringslivet, på utveckling av tomtmarken längs med Valdemarsviken. Det är villatomterna i Borgsområdet och Grännäs strand på var sin sida av Valdemarsviken som erbjuds hugade köpare i ett unikt samarbete mellan de lokala aktörerna.


Samarbetsprojektet mellan kommunen, mäklare, tomtägare, husleverantörer, bygg- och anläggningsföretag och Valdemarsviks Sparbank går under devisen ”Med havet som granne & båtplats intill”. Idén är att de olika aktörerna tillsammans erbjuder boendepaket med tomt, hus och attraktiva lånevillkor. En samverkan som underlättar hela byggprocessen.

Skräddarsytt boende
Genom samarbetet får tomtköparen hjälp att skräddarsy sitt boende. Kommunen med samarbetspartners hjälper till med tomt, hus, lån, information om Valdemarsvik som boendeort, vägledning inom till exempel skola och omsorg, snabb och enkel ärendehantering och mycket mera.

– Som den lokala banken är vi starkt beroende av bygdens utveckling – och vi vill självklart gärna delta i sammanhang som driver på den utvecklingen, säger Håkan Eriksson, Valdemarsviks sparbank. Kan vi underlätta för till exempel den som vill bygga eget – ja, då ska vi göra det!

Gemensam nytta
Politikerna i Valdemarsvik är förstås också nöjda:

– Det här är ett bra exempel på när flera aktörer – både på den politiska sidan och i näringslivet – drar åt samma håll. Vi sätter den gemensamma nyttan främst – och då blir det också resultat, säger Lasse Beckman (S), kommunalråd. Den här paketlösningen räknar vi med ska underlätta för allt fler att flytta till Valdemarsvik – inte minst för den livskvalitet de finner i vår skärgårdsmiljö.

Bertil Eklund (NB), kommunalråd, konstaterar att det som nu är på gång kan ses som startskottet för ytterligare exploateringar i hela Valdemarsviks kommun. – Det finns många attraktiva områden som med varsam hand kan utvecklas till allas bästa, säger Eklund. Detta är bara början på en spännande resa för Valdemarsvik!

Tomtkö i grannkommunerna
Hans Lorentzon, näringslivschef i Valdemarsvik, konstaterar att man i första hand siktar in sig på tomtköerna i de två stora grannkommunerna Linköping och Norrköping:

– Det står tusentals familjer i tomtkö i Norrköping och Linköping – vi tror att vi kan erbjuda husköparna precis det som så många vill ha: fantastisk miljö i strandnära boende – och, inte minst, fördelaktiga ekonomiska lösningar. I Valdemarsvik är det gångavstånd till det mesta – och vem vill inte ha tillgång till egen båtplats!

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0