Bostad
2 min lästid

Storsatsning på hyresrätter

4:e april 2012, 15:35
Storsatsning på hyresrätter
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0
NCC uppfu00f6r 34 stycken milju00f6klassade hyreslu00e4genheter. Milju00f6klassningen u00e4r milju00f6byggnad nivu00e5 silver.

NCC Boende satsar på att utveckla hyresrätter i egen regi. Under en rad år har NCC:s fokus legat på att enbart utveckla bostadsrätter och egna hem på den svenska marknaden, men från och med 2012 kommer även hyresrätter vara en del av kunderbjudandet.

 

Efterfrågan på hyresrätter ökar och privata investerare, såväl svenska som utländska, visar ett stort intresse för denna typ av produkter. På NCC:s övriga marknader i Norden och Tyskland är hyresrätter en viktig del av affären. Under 2010-2011 utgjorde hyresrätter omkring en femtedel av den totala volymen av NCC:s egenutvecklade bostäder.

– Vi har beslutat bredda vårt kunderbjudande till att omfatta även hyresbostäder då vi ser att det finns en stor efterfrågan på denna typ av boendeform. Olika ägandeformer och därmed även olika prisnivåer på bostäder bidrar till att skapa mer attraktiva boendemiljöer för fler och bredare målgrupper, säger Peter Svensson, vd för NCC Boende i Sverige.

Som ett led i satsningen på hyresrätter på den svenska marknaden har NCC bildat ett nytt produktionsbolag tillsammans med Svenska Hyreshus AB. Namnet på det nya bolaget är SHH Hyresproduktion AB. Bolaget kommer fokusera på produktion och marknadsföring av effektivt producerade bostadshus.

Det första egna hyresrättsprojektet i Sverige pågår just nu i Barkarby utanför Stockholm, där NCC uppför 34 miljöklassade hyresrätter fördelade på 2-4 rum och kök.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0