Bostad
1 min lästid

Serneke bygger första etappen i Årsta

21:a april 2016, 09:40
Serneke bygger första etappen i Årsta
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Serneke har fått i uppdrag av Familjebostäder att uppföra sex stycken flerfamiljshus i det framväxande området Årstastråket i södra Stockholm.

Projektet kvarteret Rösträknaren är värt cirka 389 miljoner kronor. 

Området Årstastråket är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 3000 nya bostäder. Serneke bygger den första etappen med 187 nya hyresrätter, ett LSS-boende med sex lägenheter och en lokal samt fyra kommersiella lokaler för Familjebostäder.

– Det är ett spännande projekt som kräver god planering då läget medför att det ställs stora krav på logistiken. Dessutom förbereds byggnaderna för solceller och klassas som miljöbyggnad Silver, säger Håkan Sandberg, arbetschef på Serneke.

Lägenheterna i kvarteret Rösträknaren kommer bestå av 2-4 rum och kök i storlekarna 44-92 kvadratmeter. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Kvarteret, med flerfamiljshus i sammanhängande källarplan, utsmyckas med trädplantering, lekytor för barn och konst som tas fram i samarbete med Stockholm Konst.

Projekteringen för kvarteret Rösträknaren startar inom kort och markarbetena börjar efter semestern. Planerad inflyttning är fjärde kvartalet 2018 och sista etappen ska stå klar i april 2019.

#bostadsbyggande #bostadsprojekt #byggnationer #familjebostäder #miljöcertifikat #serneke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0