Bostad
1 min lästid

Riksbyggen och Liljewall vinner i Stenungsund

13:e april 2016, 13:13
Riksbyggen och Liljewall vinner i Stenungsund
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Tillsammans med Riksbyggen har Liljewall vunnit Stenungsunds kommuns markanvisningstävling för ett kvarter längs med CW Borgs väg.

Vinsten möjliggör byggandet av ett Bonum seniorboende med ca 55-60 lägenheter. Kvarteret är beläget nära såväl Stenungsunds stadskärna som goda kommunikationer.

Det aktuella kvarteret ligger i gränsen där Stenungsunds ursprungliga skärgårdsbebyggelse möter en småskalig bebyggelse längs CW Borgs väg. Bostadshusens fasader har delats upp i mindre enheter och i olika material som trä och tegel för att skapa en inbjudande variation. Husens våningsantal varierar mellan fyra och fem våningar där den översta våningen upplevs som en del i ett varierat taklandskap vilket skapar en dynamisk siluett.

Inne på gården finns ett par mindre byggnader som är sammanbyggda med ett gemensamt taklandskap. De små husen anpassar sig till de omgivande byggnaderna och ansluter sig i karaktär och material till skärgårdsbebyggelsen. Trädgården är en gemensam yta som nås från trapphusen. Här finner besökarna uteplatser samt möjlighet till odling och umgänge på terrassbjälklaget ovanpå parkeringsgaraget.

– Kvarteret kommer att tillföra mycket till stadsmiljön i centrala Stenungsund och bli en övergång mellan centrumbebyggelsen och det traditionella skärgårdssamhället, säger Karl Palmberg, ansvarig arkitekt, Liljewall.

#äldreboende #byggnationer #byggprojekt #liljewall #liljewall arkitekter #markanvisning #riksbyggen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0