Bostad
1 min lästid

Skanska bygger nytt bostadskvarter i Göteborg

29:e februari 2016, 09:28
Skanska bygger nytt bostadskvarter i Göteborg
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Skanska bygger nytt bostadskvarter i Södra centrum med inspiration av Berlin och Barcelona.

Söder om Göteborgs innerstad växer den nya stadsdelen Södra Centrum fram. Här bygger Skanska ett helt nytt kvarter, Studio 256. Som namnet antyder består kvarteret av 256 lägenheter anpassade för ungas behov.

I hela området längs Mölndalsån pågår sedan länge ett utvecklingsarbete som drivs av Göteborgs och Mölndals kommun. Inom loppet av några år kommer det att finnas upp emot 2 500 nya bostäder här.

Studio 256 vänder sig till en ung publik. Många av bostäderna är anpassade för förstagångsköpare. Lägenheterna är kvadratsmarta med syfte att skapa en studiokaraktär som för tankarna till storstäders urbaniserade industrikvarter. Husen är dessutom svanenmärkta vilket rimmar väl med unga bostadsköpares preferenser.

– Lägenheterna har extra fokus på smarta lösningar som gör din vardag lite enklare. Därtill har vi tagit fram tre inredningskoncept som förstärker och knyter an till storstäder som Berlin, Amsterdam och Barcelona säger Johannes Öberg, Marknads- och försäljningschef på Skanska Nya Hem Göteborg.

#bostäder #bostadsbyggande #byggnationer #göteborg #skanska #svanenmärkta bostäder
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0