Bostad
1 min lästid

Nybyggnadsprojekt i Kungälv

7:e december 2015, 08:22
Nybyggnadsprojekt i Kungälv
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Serneke ska bygga två flerbostadshus i nya stadsdelen Kongahälla i Kungälv. Projektet är värt ca 92 miljoner kronor och görs på uppdrag av bostadsföretaget Förbo.

Kongahälla är en framväxande stadsdel i centrala Kungälv som utvecklas av flera aktörer, däribland Förbo som ska bygga två etapper i området. Serneke har nu fått i uppdrag att bygga drygt 60 hyresrätter i Förbos första etapp. Projektet innebär nybyggnation av två femvåningshus samt en förskola med tre avdelningar.
– Det är riktigt kul att få vara med i ett projekt som är så stort och viktigt för Kungälvs fortsatta expansion. Projektet är också högintressant för Serneke, både med tanke på vår närvaro i Kungälv men också möjligheten att få jobba med Förbo som beställare på ett så fint projekt, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

Visionen är att Kongahälla ska utvecklas till en modern och varierad stadsdel med blandat boende, lokaler och verksamheter. Det är det största nybyggnadsprojektet i Kungälv i modern tid.

Det symboliska spadtaget tas i veckan och planerad markstart sker i februari 2016. Projektet beräknas vara färdigt för inflyttning till hösten 2017.

#bostäder #bostadsbyggande #byggnationer #kungälv #serneke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0