Bostad
2:a december 20151 min lästid

JM köper byggrätter vid Ekerö centrum

2:a december 20151 min lästid
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

JM förvärvar en del av detaljplaneområdet för bostäder vid Klas Horns väg av AB Ekerö Bostäder. Detta är ett steg i utvecklingen av Ekerö centrum med flera nya bostäder. Förvärvet omfattar byggrätter för 140 nya bostadsrätter varav ett 40-tal för seniorer. Förvärvet uppgår till 78 Mkr med tillträde och betalning under fjärde kvartalet 2015.

Ekerö är en kommun som växer och lockar nya invånare. Efterfrågan på bostäder är stor och det ger möjlighet att bygga nya bostadsområden för alla åldrar. Klas Horns väg har ett centralt läge vid Ekerö centrum med närhet till både Mälaren och fina naturområden. JM AB kommer tillsammans med dotterbolagen AB Borätt och Seniorgården AB att projektutveckla och bygga 140 nya bostäder, först ut är projektet Ekbacken.

– Ekbacken är Borätts och Seniorgårdens första projekt på Ekerö. Ekerö Bostäder är en nytänkande samarbetspartner som vi kan skapa ett attraktivt bostadsområde tillsammans med och som passar många människor, säger Birgitta Seeman, VD för AB Borätt/Seniorgården AB.

Borätts byggstart beräknas ske under första kvartalet 2016 med inflyttning under fjärde kvartalet 2017. Seniorgårdens byggstart planeras ske under våren 2017 med inflyttning hösten 2018.

#byggrätt #ekerö #jm ab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0