Bostad
1 min lästid

Lindbäcks vinner uppdrag i Umeå

17:e juni 2015, 12:34
Lindbäcks vinner uppdrag i Umeå
Foto: Lindbäcks Bygg
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Lindbäcks Bygg har fått uppdraget av Svenska Studenthus att bygga 280 studentlägenheter i anslutning till Umeå universitet. Byggstart sker redan i höst och inflyttning påbörjas i samband med höstterminen 2016.

–   Vi är väldigt glada över uppdraget och samarbetet med Svenska Studenthus. Vi har under en längre tid haft planer på att etablera oss i en större omfattning i Umeå och detta uppdrag blir ett bra tillfälle att visa upp vår moderna träbyggnadsteknik i Umeå, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks Bygg.

280 välplanerade ettor
I Umeå kommer studentlägenheterna att inrymmas i tre husbyggnader som ligger precis intill Universitet, idrottsplats, SLU och Norrlands universitetssjukhus. Merparten av de 280 studentlägenheterna är välplanerade ettor på cirka 21 kvadratmeter med fullständig funktionalitet vad gäller kök och badrum. Lägenheterna är ritade av arkitekt Erik Wijkmark och husen av Reflex arkitekter. Redan i höst påbörjas grundläggningsarbetet och montering av den första delen kommer att ske före årsskiftet i år. Inflyttning blir i samband med terminsstart hösten 2016.

#lindbäcks #svenska studenthus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0