Bostad
2 min lästid

Nya hyresrätter i snabbväxande Örebro

8:e juni 2015, 14:00
Nya hyresrätter i snabbväxande Örebro
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Bostadsbristen är stor i Örebro men nya siffror visar att kommunen har den fjärde högsta byggtakten av nya bostäder i landet. Nu bygger NCC 55 nya hyresrätter i Karlslundsområdet. Det är NCC:s andra uppdrag på kort tid för ÖrebroBostäder AB. Ordern är värd 95 MSEK.

Efter Stockholm, Göteborg och Malmö är Örebro den kommun som bygger flest nya bostäder i landet enligt ny statistik från SCB. I juni avslutar NCC bygget av drygt sextio hyresrätter för ÖBO (ÖrebroBostäder) i Örebro. I höst påbörjar NCC ytterligare 55 i nya kvarteret Karlslundsskogen.

– Örebroarna blir allt fler och staden växer snabbt med omkring 2 000 personer per år. Därför är många bostadsbyggen på gång. ÖBO har fått i uppdrag att planera för att bygga cirka 2 000 nya hyresbostäder. Vi arbetar med ett rullande femårsprogram där vi under 2015 kan byggstarta omkring 600 lägenheter. Nu står Karlslundsskogen på tur, säger Ulf Rohlén, vd för ÖBO.

Kvarteret byggs på tomten där den sedan tidigare nedlagda och rivna Karlslundsskolan låg. Det bebyggs med tre bostadshus i fem respektive tre våningar. Hyreshusen rymmer totalt 55 lägenheter på mellan ett till fyra rum och kök. Invånare som står i Örebros kommunala bostadskö eller som redan bor i ÖBO:s bostäder får möjlighet att flytta in här.

– Vi är glada att få bygga fler efterlängtade hyresrätter åt Örebroarna och för ÖBO. Vi tar med vårt effektiva och sammansvetsade arbetslag som just nu slutför bygget av ÖBO:s nya hyresrätter och seniorlägenheter vid Brunnstorget i Adolfsberg. De för med sig mycket erfarenheter till bostadsbygget i Karlslundsskogen, säger Gustav Falkenström, affärschef på NCC i Örebro.

Bostadshusen får en tegelfasad i mörka nyanser och de byggs nära Karlslunds herrgård – ett stort område med mycket natur- och kulturhistoria, trädgårdar, museer och aktiva konsthantverkare.

Byggarbetet börjar hösten 2015 och bostäderna beräknas vara klara för inflyttning från maj 2017.

#hyresrätter #ncc #örebro
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0