Bostad
1 min lästid

Nya hyresbostäder i södra Lund

29:e april 2015, 13:55
Nya hyresbostäder i södra Lund
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

På onsdag den 29 april tas det symboliska första spadtaget för en första etapp av 114 hyresrätter i Källby Vall, i sydvästra Lund. Bakom satsningen står Riksbyggen och fackförbunden Byggnads och Kommunal.

Lägenheterna i de flerfamiljshus som byggs i Källby Vall kommer att variera i storlek från ett rum och sovalkov på 36 kvm till tre rum och kök på 74 kvm. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Husen blir i fyra våningar med inredd vindsvåning. De får röda putsfasader och uppförs i en stil som ansluter till resten av området. Det blir markparkering från vilken man också når lägenhetsförråd och miljöhus. Varje hus får tvättstuga. Runt husen blir det mycket grönska och det kommer anläggas ytor för lek och vistelse mellan träd- och buskplanteringar.

Första inflyttning är beräknad till hösten 2016.

Bakom satsningen på totalt 228 nya hyresrätter i Källby står ett fastighetsbolag med Byggnads, Kommunal och Riksbyggen, där Riksbyggen står för projektutveckling, entreprenad och förvaltning. Liksom bostads- och äganderätterna i området ritas hyresrättsprojektet av Kenji Miyazu på Jaenecke Arkitekter. Entreprenör är NIMAB.

#hyresbostäder #hyreslägenheter #lund #södra lund
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0