Bostad
2 min lästid

Så ska nya Liljeholmen se ut – spårområde blir bostäder

26:e januari 2021, 15:50
Så ska nya Liljeholmen se ut – spårområde blir bostäder
Datum för planerad samrådstid är 2 februari till 15 mars. Källa: Citycon/TMRW
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det planeras för ett nytt stadsrum i Liljeholmen genom en överdäckning av spårområdet vid Liljeholmstorget. Projektet, som går under namnet RE: Liljeholmen, omfattar bland annat 120 nya bostadsrätter och 3 000 arbetsplatser.

Byggnadsprojektet omfattar nya ytor på drygt 70 000 kvm och är ett samarbete mellan Stockholms stad och fastighetsbolaget Citycon.

–  Liljeholmen har ett fantastiskt läge ett stenkast från innerstaden. Tvärbanans och tunnelbanans nya sträckningar kommer att göra Liljeholmen till det självklara navet i det nya, södra Stockholm som nu växer fram, säger Veronica Palmgren, Development Director på Citycon.

I och med överdäckningen av spårområdet skapas förutsättningar för en modern, inbjudande blandstad. Totalt kommer RE: Liljeholmen omfatta nya ytor på drygt 70 000 kvm fördelade mellan kontor, hotellverksamhet, handel, service, kultur och publika mötesplatser.

–  De nya ytorna kommer att integreras med den befintliga Liljeholmstorget Galleria vilket kommer att öka flödet av besökare till galleria och skapa en ännu attraktivare plats. Med RE: Liljeholmen förverkligar vi vår vision att förvandla området till Stockholms mest inspirerande mötesplats, säger Veronica Palmgren.

Ungefär 120 bostadsrätter planeras mitt emellan parken och den nya plazan, i form av två bostadshus som uppförs där det idag är en parkering.

–  RE: Liljeholmen är en viktig milstolpe och ett bra exempel på hur vi genomför vår strategi, att utveckla levande och trygga centrummiljöer med ett blandat innehåll såsom handel, bostäder, service, kultur och kontor i anslutning till knutpunkter för kollektivtrafik. Det långsiktiga målet är att skapa varaktiga värden för hyresgäster, ägare och samhälle, säger Erik Lennhammar, Chief Development Officer på Citycon.

Byggperioden förväntas påbörjas 2023 och färdigställas 2029.

Källa renderingar: Citycon/TMRW

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0