Bostad
2 min lästid

Positiv trend för byggandet i Linköping

27:e januari 2014, 07:38
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Byggandet, produktionen och planeringen av bostäder i Linköping ökade under förra året. Den positiva trenden håller i sig för 2014.
– Byggherrarna vill bygga och vi ger möjligheterna, säger byggansvarigt kommunalråd Muharrem Demirok (C).

I höstas passerade Linköping 150 000 invånare. Ekonomin är stabil och kommunen har tagit beslut om flera strategiskt viktiga framtidssatsningar. Ett exempel är att innerstaden ska växa över ån och att en helt ny stadsdel, Stångebro, ska skapas i samband med att Ostlänken byggs.

Att kunna erbjuda bostäder i den växande staden är en viktig framgångsfaktor Även på detta område ser det ljust ut för Linköping. 2013 fick Linköping ett tillskott på 570 färdigställda bostäder, en ökning med cirka 35 procent om man jämför med 2012. Under det gångna året inleddes också produktionen av 784 bostäder.

Kommunalråd Muharrem Demirok noterar med tillfredsställelse att intresset från byggherrarna är stort.
– Förra året antog vi 18 detaljplaner med sammanlagt 1 146 bostäder på byggherrarnas begäran.

Den positiva trenden håller i sig. Kommunen arbetar med detaljplaner för nästan 2 000 lägenheter, som beräknas bli klara att anta under 2014 och 2015.
– Intresset från byggherrarna har ökat ordentligt de senaste åren, säger Muharrem Demirok och vi ger dem möjligheter att bygga ett stort antal bostäder i Linköping.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0